2012-02-25

Greiti cepelinai

Labai labai greit padaromi cepelinai ....Ir visai nieko :)) Svarbiausia nieko nereikia sunkti, spausti :) Receptas iš anytos;)

Aš naudojau:
  • 6 virtos bulvės
  • 6 žalios (nevirtos) bulvės
  • 400 g krakmolo
  • 1 kiaušinis
  • 400 g varškės
  • šaldytų krapų
  • druskos ir pipirų
Visas bulves - virtas ir nevirtas sutarkavau su smulkia burokine tarka (na ne ta burokine, o smulkesne). Subėriau krakmolą, druską ir viską išmašiau. Kad bulvės nejuoduotų reiktų kokios citrinos įspausti, aš to nedariau, tai gavosi tokie juoduliai :)
Įdarui smulkiai supjausčiau šaldytus krapus, suberiau į varškę, įkūliau kiaušinį, įbėriau druskos ir piprų. Viską gerai išmaišiau.

 Bulvių masė man kibo prie rankų, taip neturėtų būti - kažko per daug arba per mažai :) Pačius cepelinus formavau su šlapiom rankom vis jas merkdama į vandenį. Neprisimenu, kad anksčiau būčiau cepelinus darius - tai jie mano pirmieji :) Ir...buvo greit suvalgyti :) Iš viso man gavosi 11 nemažų cepelinų.

P.S. Bandžiau daugiau krakmolo dėti, bet gavosi tokie kietoki, na netikri cepelinai. Jei mažiau krakmolo, tai tada limpa prie rankų.. Visgi gal reiktų šiek tiek pavargti ir pasigaminti tikrus :)

7 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Pagal šį receptą tarkių nereikia nuspausti. Bet užtat krakmolo reikia nemažai :)

      Panaikinti
  2. as tai nuspaudziu truputi

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2013-03-12 10:33

    Į košę ne citrinos įspausti reikia, o vitamino C milteliais įberti reik. Uošvienė irgi su rūgštele plokštainį " pabalino" ir liko juodasir rūgštus

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2013-11-19 18:36

    nu jau isvaizda tai feeeeeeee

    AtsakytiPanaikinti